The House with the Box


The residents of this home were a lovely young family with a small child. They wanted to remodel their child’s bathroom and move the washer and dryer from the garage to a new location inside the house. 

I measured the house and played around with ideas for their space. The child’s and master bathrooms shared a wall. I realized that if we moved some walls we could gain not only a better bathroom for their child but a walk-in closet and an upgraded bathroom for the master unit, as well as a perfect niche for a washer and dryer. This modification would also add plenty of storage, built-in TV cabinets, a coat closet, and hallway closets.


This is how the existing layout:


And this is what I thought it should look like:

Since the rooms are in the center of the house, where you can see them from every corner, I thought we should address them as one. The is why I suggested painting the entire "box" in a unique and noticeable color so we will transform it to a new focal wall.


In order to keep "the boxy" look, I choose not to have any hardware on the cabinets:


A look inside the kids' bathroom:


And here is the Master Bathroom:

I wanted to create a classic yet full of contrast design, so I used black and white tiles with a fun pattern and added this gorgeous deep blue vanity that pairs with brass plumbing fixtures in an elegant way.

Zoom in to the linear drain: look how the pattern perfectly aligns!

What started as a small project had blossomed into a larger venture that would provide these clients with an outcome that they would absolutely love. This project was a pleasure to work on, mainly because the clients bought into the vision and trusted me to pursue meaningful changes, which I am very thankful for.


Check out more photos here.



553 views0 comments

Recent Posts

See All